ON LINE

21 Μαρτίου 2016

"ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ" ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ!!!!

Στο σπίτι μας αγαπάΝε πολύ την ζωγραφική....όλοι εκτός από μένα που δε μπορώ να τραβήξω ούτε μιση ίσια γραμμή και εκνευρίζομαι!

Η ζωγραφική είναι αναπόσταστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι μαρκαδόροι, οι ξυλομπογιές και οι κηρομπογιές  δεν συμμαζεύονται σχεδόν ποτέ και βρίσκονται σε όλα τα δωμάτια, όπως επίσης και τα μπλοκ αλλά και σκόρπιες κόλλες Α4 που μάταια προσπαθώ να αποθηκεύω σε φακέλους και κουτιά!

Τις πιο "σκληροπυρηνικές" μπογιές -νερομπογιές και
δαχτυλομπογιές- της έχω πάνω στον απορροφητήρα για ευνόητους λόγους!!!


Χτες, λοιπόν, αρχίσαμε να ζωγραφίζουμε...ξεκινήσαμε με μαρκαδόρους και περάσαμε στις νερομπογιές. Μέχρι εδώ όλα καλά, μέχρι που μου ήρθε μια ιδέα!!!! Να ζωγραφίσουμε με...πατάτες!!!! Θεωρώ περιττό να αναφέρω ότι οι μικρές καρακαταενθουσιάστηκαν!!!!


"Μαμά, πώς ζωγραφίζουμε με τις πατάτες;" 

1. παίρνουμε μια πατάτα και την κόβουμε στη μέση
2.σκαλίζουμε ένα σχήμα στην πατάτα
3.την βουτάμε στο χρώμα και κάνουμε "σφραγίδες".

vrefonipiokomos.blogspot.com
 Ο ενθουσιασμός ήταν τόσος που δε με άφησαν να σκαλίσω κάποιο σχήμα στην πατάτα, οπότε την πήραν και ξεκίνησαν τις σφραγίδες!!!! Στην αρχή  ήταν συγκρατημένα...λίγο χρώμα στην πατάτα και τσουπ στάμπα στο χαρτί...μετά ξέφυγαν τα πράγματα!!!!!


Την θέση των "ταπεινών" μαρκαδόρων  πήραν οι νερομπογιές και οι δαχτυλομπογίες και το messy game ξεκίνησε δυναμικά !!!!! Όμως να δεν πασαλειφτείς και αν δεν γίνει πανικός messy game (δείτε τον Μπλιαξ φούρναρη εδώ) δεν γίνεται!!!!!


Ο τόπος γέμισε μπερδεμένα χρώματα τα οποία δεν περιορίστηκαν στις πατάτες και στα χαρτιά!!!! Τραπέζι, καρέκλες, χέρια, ρούχα και ολίγον από πάτωμα όλα ένα μάτσο...χρώματα!!!!




Αφού κάνανε αρκετές στάμπες με τις πατάτες άρχισε ο "αυτοσχεδιασμός" κι εκεί ξεκίνησε ο πραγματικός χαμός!!!! Ένα θα σας πω: "Σκληροπυρινικές" μπογιές τέλος....δεν έμεινε σταγόνα!!!!

Δεν έχει σημασία πόση ώρα έκανα για να βάλω τάξη στο χρωματικό χάος που δημιούργησαν, ούτε πόση ώρα έκανα για να καθαρίσω τις μαυρίλες στο νιπτήρα! Το φχαριστήθηκαν και γέλασαν με την ψυχή τους κι αυτό ειναι το σημαντικότερο!


Αν τολμάτε...τολμήστε το και have fun!

Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!