ON LINE

16 Ιουνίου 2015

TRUE&FALSE:ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ.

Γράφει η Tonia.

Ήρθε το καλοκαίρι και οι πρώτες ζέστες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους!!
Τι πρέπει να προσέξουμε για το πρώτο καλοκαιράκι του μωρού μας;Τι είναι λάθος και τι σωστό από τις συμβουλές που έχουμε πάρει από μαμά, πεθερά και φίλες που τα παιδάκια τους πλέον έχουν μεγαλώσει;


Για το πρώτο καλοκαίρι της μικρής έκανα πολλές ερωτήσεις στον γιατρό μας! Συμβουλές που άκουσα και ήθελα να μάθω εάν αληθεύουν!





 «Άφησε το παιδί μόνο με την πάνα του! Ζέστη έχει!»  ΛΑΘΟΣ!
Είναι προτιμότερο να του φορέσουμε ένα ανάλαφρο βαμβακερό μπλουζάκι( προτιμήστε ανοιχτά χρώματα-ιδίως λευκό) που προστατεύει από  τις ακτίνες του ήλιου και δροσίζει το μωρό ενώ ταυτόχρονα απορροφά και τον ιδρώτα του!

«Τώρα που έχει ζέστη πρέπει να αλλάζουμε πιο συχνά την πάνα!»  ΣΩΣΤΟ!
Η ζέστη βοηθά στην εμφάνιση ερεθισμών ειδικά στην περιοχή της πάνας που δεν αερίζεται συχνά και καλά! Είναι προτιμότερο να αλλάζουμε την πάνα του παιδιού πιο συχνά από ότι συνήθως γιατί η οξύτητα των ούρων  σε συνδιασμό με τη την ζέστη δημιουργεί έντονες κοκκινίλες στην περιοχή! Εάν μπορούμε να κρατήσουμε το παιδί για λίγο χωρίς πάνα μετά το μπανάκι του ή το άλλαγμα της πάνας θα βοηθούσε πολύ!

«Να παίρνετε μόνο ειδικά προϊόντα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων!»  ΣΩΣΤΟ!
Η επιδερμίδα του μωρού είναι πολύ ευαίσθητη! Τα βρεφικά προϊόντα είναι τα καταλληλότερα για την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων διότι τα υπόλοιπα περιέχουν χημικές ουσίες που θα βλάψουν το λεπτό δερματάκι του μωρού σας! Ρωτήστε τον παιδίατρο ή τον φαρμακοποιό σας για να σας προτείνει το σωστό σκεύασμα! Για την πρόληψη μπορείτε να βάλετε τα αποθητικά που μπαίνουν στην πρίζα στο δωμάτιο που κοιμάται το παιδί! Προσοχή όμως να είναι άοσμο!

«Το μπάνιο στην θάλασσα είναι το καλύτερο για να δροσιστεί το παιδί!» ΛΑΘΟΣ!
Αρχικά δεν είναι εύκολο να έχεις την θάλασσα δίπλα σου! Εάν έχεις αυτή την πολυτέλεια και πάλι δεν είναι το προτιμότερο! Ειδικά εάν το μωρό είναι μικρότερο τον 6 μηνών. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η θάλασσα να έχει μικρόβια και μύκητες που θα επηρεάσουν το δέρμα του μωρού ή θα δημιουργηθούν ουρολοιμώξεις! Είναι προτιμότερο σε μέρες με πολύ ζέστη να το κάνετε συχνά μπάνιο ή να γεμίζετε τις πλαστικές πισίνες με νεράκι και να πλατσουρίζει εκεί μέσα το μικρό σας παπάκι!

«Δεν πρέπει να έρχεται σε απευθείας επαφή με γρασίδι ή άμμο!» ΣΩΣΤΟ!
Εννοείται όταν το μωρό είναι μόνο με την πάνα του! Προτιμήστε να το ακουμπήσετε πάνω σε ένα σεντονάκι γιατί στο γρασίδι υπάρχουν ζουζουνάκια που μπορεί να τσιμπήσουν το δικό σας ζουζούνι και να του δημιουργήσουν έντονη  φαγούρα και  καντήλες. Όπως και στην άμμο μπορεί να δημιουργηθούν δερματικές παθήσεις!

Εύχομαι να έχετε ένα υπέροχο καλοκαίρι μαζί με τα παιδάκια σας γεμάτο υγεία, χαμόγελα και πολλές χαρούμενες φωνές! Και πάντα να συμβουλεύεστε τον παιδίατρο σας για το οτιδήποτε!!! 
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!!!!!!!
Το παρόν κείμενο είναι ενημερωτικό!Δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή, ούτε αντικαθεστά τον γιατρό σας!




Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!